Webservice 30bis controle inhoudingsplicht RSZ en fiscus

Controle inhoudingsplicht

We hoeven u niet meer uit te leggen wat het belang is van het controleren van de status van de mogelijke sociale en/of fiscale schulden van uw (onder)aannemer. Afhankelijk van de hoeveelheid facturen en offertes kan dat controleren u veel tijd kosten. U moet namelijk handmatig vóór iedere betaling de schulden controleren zowel op de website van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) als op de website van FOD Financiën. Verder dient u de opgevraagde attesten af te drukken als bewijs en op te slaan bij uw administratie. Wij hebben dat voor u aanzienlijk verbeterd doordat u hier bij ons in één klik zowel de schulden bij de RSZ als bij de fiscus kunt controleren.

Volautomatische controle inhoudingsplicht via onze webservice

Maar u kunt uzelf nog meer tijd, vergissingen en dus veel geld besparen als u gebruik maakt van onze webservice! Via onze webservice kunt u de controle inhoudingsplicht volautomatisch door uw eigen boekhoudpakket laten uitvoeren zonder menselijke tussenkomst. Uw boekhoudsoftware kan vervolgens de betaling automatisch splitsen in afhoudingen voor de RSZ, FOD Financiën en uw aannemer. Het attest RSZ en fiscus kan bovendien digitaal worden opgeslagen in plaats van telkens af te drukken. Met behulp van onze webservice kan uw eigen bedrijfssoftware u ook al waarschuwen voor schulden tijdens de behandeling van offertes. Zo bent u al in een vroeg stadium gewaarschuwd en kunt u eventueel zelfs nog een andere aannemer met minder risico kiezen.
Start ook met onze webservice en bespaar veel geld! Neem snel contact met ons op voor meer informatie.

Koppel uw boekhouding aan onze webservice

Volautomatische controle inhoudingsplicht via onze webservice

Een webservice is een compact stukje software dat informatie kan doorgeven aan een ander softwareprogramma over het internet. Uw boekhoudsoftware kan dus informatie krijgen over de schuldpositie van uw aannemer door rechtstreeks met onze webservice te communiceren. Deze koppeling is eenvoudig te realiseren. De communicatie verloopt realtime waardoor uw boekhouding geheel automatisch over de meest actuele informatie beschikt betreffende de sociale en fiscale schulden van uw (onder)aannemer.


Laat uw IT-afdeling contact met ons opnemen voor meer technische uitleg over deze koppeling.


Heeft u geen uitgebreid boekhoudsysteem, maar bent u toch op zoek naar een doeltreffende automatische oplossing voor de controle inhoudingsplicht, kijk dan naar onze oplossing met een Excel lijst.